Culinaria
Cele mai ieftine
si usor de facut retete.
Home » » Banalul ou si secretele lui!!!

Banalul ou si secretele lui!!!

Articol de Unknown in 25 martie 2015 | 20:31

Dragii mei, de-mi permiteți o scurtă poveste la ceas de seară, aș vrea să vă împărtășesc câteva idei legate de banalul ou.



 Da, oul, pe cât de comun este pe atât de special, hrănitor, arătos, puțin pretențios  în gătire și mereu la îndemână.

 Am auzit mereu vorbindu-se depre ouă organice, ouă ale găinilor crescute libere, în hale ori în boxe, dar câți dintre noi știm care este diferența și ce înseamnă fiecare categorie de fapt.

 Ei, povestea mea, la ceas de seară, își propune să elucideze "misterul" acesta.

 Iau, prin urmare fiecare categorie în parte și încerc să v-o explic.

 1. OUĂ ORGANICE
 Ouăle organice provin de la găini crescute în aer liber care au acces facil la cotețe, care sunt hrănite cu furaje organice fără coloranți care rezultă în intensificarea culorii gălbenușului, fără ingrediente modificate genetic și care stau în grupuri mici. Deci un ou organic provine de la găina bunicii din curtea de la țară, găina hrănită cu boabe de la porumbul săpat cu sârguință în grădina de lângă casă.


 2. OUĂ DE LA GĂINI CRESCUTE LIBER
 Sunt ouale provenite de la găinile ținute în hale, dar care, pe timpul zilei, au acces la spațiul verde. Datorită numărului mare al păsărilor ținute aici, există riscul că cele mai dominante să le împiedice accesul celorlaltor înaripate la zona cu vegetație.


 3.OUĂ DE LA GĂINI CRESCUTE ÎN HALE
 Provin de la grupuri foarte mari de păsări crescute excluziv în hale, cu acces la boxe pentru ouat și la prăjini, dar fără să aibă vreodată acces la zona de veredeață.


 4. OUĂ DE LA GĂINI CRESCUTE ÎN BATERII
 Zeci de mii de păsări sunt crescute în hale mari, cu iluminat artificial, până la cinci într-o cușcă, ouăle acestora căzând pe benzi unde sunt colectate.


 
 De asemenea, înainte de a mânca un ou, indiferent de proveniența lui trebuie să știm câteva lucruri biblice pentru a evita grave imbolaviri, și anume:


 *  Depozitat corect, un ou este valabil MAXIM o lună !
 * Ouăle se păstrează la temperatură scăzută constantă, sau, în partea cea mai puțin racoroasă a frigiderului, ce, de obicei, se află sus, dar depinde de fiecare frigider în parte.
 *  Niciodată nu depozitați ouăle lângă carne sau preparate din carne crudă !
 * Nu ignorați data înscisă pe coajă și pe ambalajul oului. Aceasta este data peste care NU mai poate fi consumat !
 * Înainte de a fi consumate, ouăle trebuie lăsate să ajungă la temperatura camerei
 *  Evitați ouăle din ambalajul în care există resturi e ou spart !
 * Ouăle cu coajă ușor crăpată trebuie folosite imedit și doar în preparate care sunt bine fierte sau coapte ( spre exemplu prajituri ).
 Povestea mea de seară se încheie aici dragii mei!
 Sper că v-a fost de folos!
SHARE

Autor Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu