Pentru că ficatul de pui este o importantă sursă de fier care ajută la sintetizarea globulelor roșii, astăzi vă propun o rețetă care are la bază acest ingredient, preparatul final fiind ficat de pui cu piersici flambate.
Sună pompos dar nu este deloc greu de realizat, și nici costisitor.
Iată cum am procedat eu.:
Am spălat ficatul și l-am curățat de nervuri cu un cuțit cu vârful foarte ascuțit. Cu ficatul se umblă cu mănuși și la propriu și la figurat. La figurat asta însemnând că trebuie tratat cu mare grijă pentru a nu se rupe și deteriora lobul.
După ce l-am curățat l-am pus în lapte amestecat cu foarte puțin coniac și l-am dat la frigider de seara până dimineața.
L-am pus într-o sită și l-am lăsat la scurs, timp în care m-am ocupat de fructe.
Am spălat piersica și am tăiat-o în felii ( sau în semilune dacă vă e mai plăcut termenul) și am pus-o la călit într-o nucă de unt cu zahăr. În momentul în care a început să se înmoaie am adăugat câțiva stropi de coniac și , CU FOARTE MARE ATENȚIE, am aprins flacăra deasupra tigăii. Trebuie să fiți atenți pentru că datorită alcoolului și a gradului ridicat de căldură flacăra se va ridica, deci, dacă nu sunteți siguri pe acest pas, puteți scoate piersicile după ce s-au înmuiat în unt cu zahăr .
Ceapa, am curățat-o și am tăiat-o în peștișori pe care i-am călin în ulei.
Acum ficatul este scurs și trece la "îmbrăcarea" în făină ( lob cu lob) și punerea la prăjit. Trebuie să-l întoarceți cu mare atenție și pe o parte și pe cealaltă. Făina îl va ajuta să prindă o crustă și va fi crocant la exterior și moale la interior.
Știți că este prăjit în momentul în care se simte tare la apăsare.
Lista de ingrediente:
- 100 gr ficat de pui
- o ceapă mică
- o piersică de dimensiune medie
- sare după gust
- piper după gust
- 50 gr zahăr tos
- 200 ml lapte
- 30 ml coniac
Acesta este ficatul de pui cu piersici flambate.
POFTĂ BUNĂ!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu