Culinaria
Cele mai ieftine
si usor de facut retete.
Home » » Easy arancini

Easy arancini

Articol de Unknown in 12 ianuarie 2015 | 17:38

Știți momentele acelea în care după o masă de prânz ori o cină copioasă vă dați seama că ați gătit mai mult decât trebuia sau decât invitații puteau vreodată mânca, din dorința de a fi pregătită sau cu temerea că nu va ajunge pentru toată lumea, și acum aveți o oală mare plină de resturi de mâncare pe care trebuie să le aruncați și ați făcut risipă de timp și de bani?

 STOP! 

 Uneori preparatele din resturi sunt cele mai savuroase. Bineînțeles că vorbesc de gătirea  de a doua zi, nu peste două săptămâni. Deci risipă de bani și timp se încheie aici. 

 Astăzi vă povestesc despre un preparat gătit din resturi de orez. 

 Vă aduceți aminte că vă spuneam despre carnea de porc cu cimbru pe pat de orez?  

 Să facem un exercițiu de imaginație și să ne închipuim că am fiert prea mult orez,ce acum ,în mod normal,ar ajunge în coșul de gunoi. Ce fac cu el? 

 E foarte, foarte simplu. Easy Arancini

Easy de la faptul că se fac foarte ușor, Arancini care derivă din arancia care în limba italiană înseamnă portocală și care atrage atenția asupra formei și a culorii pe care produsul final o va avea. 

 Așadar, iau orezul rămas de la cină sau prânz și îl pun într-un castron. Dacă este vorba de o cantitate mai mare îl amestec cu două ouă, dacă este o mână de orez cu un singur ou. Separat mai bat un ou asezonat și pe o altă farfurie pun pesmet. 

 Odată orezul amestecat foarte bine cu ouăle, cu mâinile foarte curate, formez bile de mărime medie pe care le trec prin ou,pesmet și, repede cu ele în ulei încins. 

 Le las până prind o culoare portocalie și le scot pe un prosop absorbant după care le transfer pe farfurie. 

 Se pot servi cu o bucată de lămâie care se stoarce peste ele înainte de a le desface cu furculița, cu salată sau simple. 

 Lista de ingrediente :
  
 Orezul rămas cu o zi înainte 
 Sare 
 Piper 
 2-3 ouă în funcție de cantitatea de orez 
 Pesmet 
 Lămâie sau salată pentru servire 
  
 E de înțeles faptul că se pot face și cu orez proaspăt fiert atunci, special pentru acest preparat, dar gustul diferă, cel mai bun gust îl vor avea cu orezul rămas. 

 Vă urez poftă !
SHARE

Autor Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu