Culinaria
Cele mai ieftine
si usor de facut retete.
Home » » DESPRE LANGOUSTINE

DESPRE LANGOUSTINE

Articol de Unknown in 30 iulie 2015 | 10:05



Ați gustat vreodată creveți? Dar langoustine? Cred că da! Dar ce știți despre ele?

 În cele ce urmează voi încerca să vă prezint câteva dintre caracteristicile și poveștile langoustinelor!
Lectură plăcută!

 Acest crustaceu minunat este la mare căutare în Franța, Spania și Italia, dar totuși există oameni care consideră că vor întâmpina probleme consumându-l și că nu merită efortul. Dacă puteți trece peste această "problemă", și consider că merită efortul, atunci aveți parte de un adevărat răsfăț culinar. Chiar dacă o langoustină nu vă va aduce mai mult de câteva îmbucături, gustul suculent și dulceag al cărnii este greu de întrecut de alte preparate.
 Langoustina este un superb homar de un roz pal cu cleștii-i de o combinație roșu-albă cu care poate săpa o vizuină confortabilă în care să se ascundă, ieșind noaptea în căutare de viermi sau crustacee mai mici. Această vizuină le servește drept casă pentru primii 2-3 ani din viață. Pot crește până la circa 24 de cm și trăiesc peste 10 ani.


 Acest crustaceu în miniatură a fost și norocosul supraviețuitor al industriei pescuitului scoțian. În 1960 pescarii în căutare de cod sau eglefin aruncau langoustinele prentru că le considerau a fi gunoaie. Erau numite "Creveții Golfului Dublin" pentru că erau vândute drept pradă nedorită de către negustori, pe străzile Dublinului. Dar pe măsură ce captura de pește alb scădea, cozile pane prăjite ale langoustinelor deveneau din ce în ce mai populare, precum creveții.. Dintr-o dată au devenit o captură importantă și valoroasă și nu au mai fost aruncate, ci așezate cu mare grijă, fiecare în compartimentul ei și trimise în Spania și Franța unde erau percepute ca fructe de mare de lux.


 Descrierea gustului

 Corpul zvelt al langoustinelor, dar și cleștii arată faptul că au destul de puțină carne, dar gustul acesteia răsplătește peste așteptări efortul depus în migăloasa extragere a acesteia din cochilie. Aroma poartă ecouri de homar combinată cu prospețimea spumoasă, marină, a unei plaje mângâiate de vânt și subliniind prospețimea. Cu o textură netedă și catifelată, carnea area un gust elegant, dulce și bogat cu note de trufă albă, iar gustul este eliberat dintr-o dată, cu toate nuanțele lui, deci nu există un gust rămas în urmă despre care se poate vorbi..

 Teritoriul

 Langoustinele se găsesc în Atlanticul de Nord și în Marea Nordului la distanțe egale de nordul Norvegiei și sudul Portugaliei. , dar pot fi găsite și în partea de nord a Mării Adriatice.

 Probleme ale mediului

 Langoustinele sunt capturate de cele mai multe ori în grupuri care călătoresc deasupra fundului nămolos al apelor, deși, un număr destul de mic sunt capturate individual. 
 Douglas Neil a studiat viața langoustinelor pentru a-și da seama cum pot fi capturate, depozitate și păstrată carnea delicată atât pentru export cât și pentru consum local într-o manieră cât mai responsabilă și propice . Pe o perioadă de mai mulți ani echipa lui Neil a colaborat cu un gigant al industriei peștelui Young's Bluecrest și au testat langoustinele. Au concluzionat faptul că stressul poate avea un impact major asupra calității cărnii și pot influența și metodele de capturare, de aceea încearcă să găsească cea mai bună metodă prin care le pot trata imediat după ce au fost capturate. Dacă pot găsi o modalitate prin care să le reducă stressul , se spune că, au tras lozul cel mare!

* sursa foto: www.google.com
SHARE

Autor Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu