Culinaria
Cele mai ieftine
si usor de facut retete.
Home » » PASTE PICANTE CU MIDII

PASTE PICANTE CU MIDII

Articol de Unknown in 3 decembrie 2015 | 10:33



Pentru astăzi o reţeta delicioasă: paste picante cu midii

Din făină, ouă şi apă se crează aluatul pentru paste, amestecând până în momentul în care devine compact, moment în care punem ardeiul iute copt şi curăţat înainte şi avem grijă să fie distribuit în mod egal pe toată suprafaţă aluatului. Lăsăm să se odihnească 30 minute, apoi întindem o foaie subţire şi tăiem cu grijă, asta în situaţia în care nu avem maşină specială pentru făcut paste făinoase.

Midiile se curată foarte bine cu peria , astfel încât cochiliile să fie perfect curate, se spală, de asemenea foarte bine şi se pun în apă fierbinte cu sare şi frunze de mentă. Cele care nu se deschid după primele clocote trebuie neapărat scoase şi aruncate
.  Un singur pas până la a savura delicioasele paste picante cu midii!
Midiile deschise sunt cele care vor fi folosite peste pastele făinoase fierte în prealabil pentru circa 3-5 minute în apă cu puţină sare şi câţiva stropi de ulei.

Garnisim cu câteva frunze de pătrunjel sau leuştean şi ...pastele picante cu midii sunt gata!


Lista de ingrediente:
-2 ouă
-500 gr făină
- apă
- un ardei iute roşu
- 400 gr midii
- câteva frunze de mentă
- câteva frunze de patrujel

Deşi sunt foarte bune şi doar cu puţin ulei de măsline, împătimiţii brânzei pot arunca câteva vârfuri de cuţit de parmezan ras, însă nu ca la celelalte reţete de paste pentru că acest lucru va tăia din gustul midiei şi al ardeiului iute copt!

Poftă Bună!!!
SHARE

Autor Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu