Culinaria
Cele mai ieftine
si usor de facut retete.
Home » » GULIILE DELICIOASE ALE MAMEI

GULIILE DELICIOASE ALE MAMEI

Articol de Unknown in 11 iunie 2015 | 15:00






Permiteți-mi să vă fac poftă cu o rețetă veche, tradițională, savuroasă, elegantă, simplă și complexă în același timp. Este  rețeta singurului titan culinar la nivel amator, pe care mi-a fost dat să-l cunosc, genul vorbei românești, care, în bucătărie "face din rahat bici și-l face să pocnească" și anume bunica mea, mama cum îi spun eu, Luci.

 Este una dintre rețetele care a apărut și în numărul de mai al revistei "Practic în Bucătărie", și, pentru cei dintre dumneavoastră, care nu ați reușit să cumpărați revista, vă propun astăzi niște Gulii umplute, ce sigur, vă vor lăsa amintiri plăcute.

Iată cum a făcut mama Luci:

 A spălat și curățat bine guliile, a scobit mijlocul , dar a fost atentă ca pereții lor să rămână intacți și să aibă o grosime de aproximativ 1 cm apoi le-a lăsat la o parte.
 A tocat o ceapă mărunt pe care a amestecat-o cu carne tocată ( a avut vită-porc, dar dacă aveți doar de porc este bine), sare, piper după gust și orez crud ( dacă nu vă place orezul puteți renunța la el fără ca acest lucru să schimbe în vreun fel gustul final al preparatului). A umplut guliile și le-a pus  într-o oală, apoi a pus apă , dar doar cât să le acopere, sare, ulei și mărar tocat.
 Le-a lăsat la fiert ca apoi să le dreagă cu un amestec de smântână și făină plus două linguri din apa în care au fiert. Acest sos format a fost pus din nou în oală și lăsat la foc mic până în momentul în care s-a îngroșat și a devenit, cum îi place ei să spună, "un sos plin"!


Simplu, nu?


Lista de ingrediente:

 pentru patru porții aveți nevoie de:

 -  4 gulii
 -  carne tocată în amestec sau de un sigur fel , circa 100 de grame
 -  sare
 -  piper
 -  o ceapă mică
 -  orez ( dacă preferați) circa 20 de grame
 -  o lingură de ulei
 -  mărar tocat
 - o lingură făină
 - o lingură smântâna


SĂ NE TRĂIASCĂ BUNICII O MIE DE ANI!





POFTĂ BUNĂ!


SHARE

Autor Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu