Culinaria
Cele mai ieftine
si usor de facut retete.
Home » » SUPA CU GALUSTE

SUPA CU GALUSTE

Articol de Unknown in 17 iunie 2015 | 10:56




Vă povesteam și data trecută despre mama Luci, iubirea vieții mele și cel mai desăvârșit bucătar care-l delectează pe bunicul cu tot ceea ce știe mai bun să facă.

 De această dată vă invit să pășiți alături de mine într-o altă lume, aceea în care orice este posibil și în care cea mai banală supă nu poate fi întrecută la gust nici de cel mai sofisticat preparat al celor de la Le Cordon Bleu!
 
 Ceea ce veți citi mai jos e rețeta magiei Mamei Luci prin care vei obține o supă cu găluște ce nu va avea concurent, de aceea rețeta este structurată diferit față de cele cu care v-am obișnuit, dar urmați-o pas cu pas și veți vedea că rezultatul este unul senzațional
 
 Se pun inițial 2 litri de apă la fiert ( completând constant în timpul procedeului de fierbere astfel încât cantitatea de apă să se mențină). Se curată zarzavatul ( morcov, pătrunjel, țelină )și se taie, pe lungime, în sferturi. Cu aproximație 500 gr carne de vită se taie în cuburi și se pune la fiert împreună cu zarzavatul. Se spumează mereu supa pentru ca în final să fie cât se poate de limpede.Fierbe cu aproximație 2 ore
 După ce a fiert zarzavatul și carnea se scot și se lasă la scurs și răcit. 
 Găluștele se fac astfel: se bate foarte bine un ou și se adaugă gris până în momentul în care totul este o pastă moale. Se ia cu lingură și se pune în supă doar în momentul în care aceasta fierbe amestecând foarte ușor pentru a nu se prinde de fundul vasului. Se mai lasă pe foc 10 minute.

 POFTĂ BUNĂ!





 
SHARE

Autor Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu